QRM Eliminator

Uitvoering van 2021

Problemen met lokale QRM op kortegolf? Vaak is het antwoord 'ja'. Iedereen die naar het platteland verhuist, zou vaak verbaasd zijn over hoe schoon de frequenties plotseling zijn. Tenzij er een hoogspanningslijn knettert in de buurt... De meeste interferentie wordt veroorzaakt door lokaal elektronisch afval, computers, televisies, losse contacten.,zonnepanelen installaties met optimizers, ondeugdelijke en niet ontstoorde ledverlichting etc.

Met dit nieuwe extra apparaat kan lokale interferentie tot S9 bijna volledig worden onderdrukt, waardoor een storingsvrije frequentie overblijft! Het is niet nodig om te weten wat voor soort interferentie het is en waar deze zich bevindt.

De QRM-eliminator wordt in de antennekabel naar de radio gelust, er is geen interventie in de radio nodig. Het apparaat heeft PTT-besturing en kan daarom tijdens de transmissiemodus in een lus blijven. Elke extra hulpantenne moet worden aangesloten, bijvoorbeeld een antenne voor 2 m of gewoon een paar meter draad gespannen in de shack

Het ongewenste signaal wordt opgevangen door beide antennes met verschillende faseposities, met behulp van de QRM eliminator kan de fasepositie en versterking van beide signalen zo worden ingesteld dat het stoorsignaal geheel verdwijnt voordat het de ontvanger bereikt!
Een compleet nieuw concept dat niet te vergelijken is met de tekortkomingen van conventionele 'noise blanker'. De behuizing is gemaakt van metaal.

    Verdere gegevens
    Afmetingen: 110 x 46 x 69 mm (B x H x D)
    Aansluitingen: 3xPL-bussen voor TX, station en hulpantenne, 1x cinch-bus PTT, 1x barrel-connector voor voeding
    Voeding: 12V / 150mA
    Metalen hoes
    Status-LED

Opmerking over PTT:
De QRM-eliminator werkt met een PTT-kabel en dat is veel betrouwbaarder. Door het grote aantal verschillende aansluitingen en de vele verschillende integratiemogelijkheden in het eigen station kan RYS deze kabel helaas niet aanbieden. In veel gevallen is een eenvoudige cinch-kabel voldoende, bijvoorbeeld als de radio een "SEND"-bus (cinch) heeft. In andere gevallen moet je zelf de kabel van de ACC- of DATA-aansluiting van de radio naar een cinch-stekker bouwen, wat meestal maar 2 minuten duurt.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

QRM Eliminator

  • Model: QRM Eliminator
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 99,00

  • Excl. BTW: € 81,82