• MAT-10 automatische tuner Yaesu

MAT-10 automatische tuner Yaesu.

De MAT-10 is een compacte en voortreffelijke tuner ontworpen voor YAESU FT-817 en FT-818 en kan ook worden gebruikt in andere QRP-transceivers. Wanneer het is aangesloten op de FT-817 en FT-818 via een speciale besturingskabel MAT-CY, is het een speciale tuner die een gemakkelijke "one-key tuning" kan bereiken. Als er geen besturingskabel wordt gebruikt, is het een universele QRP-tuner voor alle zendontvangers met laag vermogen.

De MAT-10 is verbonden met de ACC-poort van de FT-817/818 transceiver via een besturingskabel. Met de ACC-interface kan een extern apparaat, zoals een pc of de MAT-10, de FT-817 en FT-818 besturen door het seriële commando's te sturen. De MAT-10 heeft de functie van "one key tuning". Wanneer de multifunctionele toets op de tuner wordt ingedrukt, zal de MAT-10 automatisch de opstartafstemming van de zendontvanger regelen.

Wanneer MAT-10 wordt gebruikt in andere QRP-transceivers, heeft het geen besturingskabels nodig en kan het alleen werken door RF-kabels aan te sluiten. Het afstemmingsproces kan worden voltooid door op de Multi-functie op het paneel te drukken, de bediening is heel eenvoudig.

De drie lampjes in de bovenste helft van de tuner worden gebruikt om het batterijvermogen of de huidige SWR weer te geven. In de uitschakelstatus geven de drie lampjes na het indrukken van de multifunctionele toets het energieniveau van de batterij in de tuner aan. Bij het opstarten worden deze drie lampjes gebruikt om de huidige SWR aan te geven.

De MAT-10 heeft maar één knop waarmee meerdere functies kunnen worden gerealiseerd. Of het nu gaat om FT-817, FT-818 of andere transceivers, deze knop heeft de functies van schakelen van voeding, starten met afstemmen, online schakelen / bypass-status, etc. De onderste helft van de tuner heeft drie indicatielampjes, die worden gebruikt om aan te geven " online / bypass "," afstemmingsproces "en" stroomvoorziening ".

De tuner kan werken binnen het bereik van 1,8 MHz tot 54 MHz, met vermogens tot 30 Watt. Het stemt dipolen, verticals, Yagi's of vrijwel elke coax-gevoede antenne af. Het past bij een verbazingwekkende reeks antennes en impedanties, veel groter dan sommige andere tuners die je misschien hebt overwogen, inclusief de ingebouwde tuners op veel radio's.

De  MAT-10 heeft 16.000 frequentiegeheugens. Bij het afstemmen op of nabij een eerder afgestemde frequentie, gebruikt de MAT-10 "Memory Tune" om de vorige afstemparameters in een fractie van een seconde op te roepen. Als er geen in het geheugen opgeslagen instellingen beschikbaar zijn, voert de tuner een volledige afstemcyclus uit, waarbij de parameters worden opgeslagen voor het oproepen uit het geheugen bij volgende afstemcycli op die frequentie. Op deze manier "leert" de MAT-10 zoals hij wordt gebruikt en past hij zich gaandeweg aan de banden en frequenties aan. U kunt indien nodig ook handmatig een afstemcyclus starten.

In het interieur van de MAT-10 zijn twee lithiumbatterijen geïnstalleerd (type 10440), die de tuner van stroom voorzien. Door het gebruik van geavanceerde magnetische borgrelais is het stroomverbruik van MAT-10 erg laag, de lithiumbatterij werkt lang nadat deze volledig is opgeladen. Hij is zeer geschikt voor buitengebruik. Er zijn speciale laders voorzien van tuners. U moet een eigen oplader gebruiken om de tuner op te laden. Het is gevaarlijk om op te laden met een verkeerde oplader.

Zoals u kunt zien, is de schaal van de MAT-10 uit een heel stuk aluminium gesneden, is het oppervlak geoxideerd tot zwart en is de tekst op het voorpaneel met een laser gesneden. Het is erg klein, delicaat, mooi en draagbaar. We denken dat je het leuk zult vinden.

De stuurkabel MAT-CY van de MAT-10 wordt gebruikt om de Yaesu FT-817 en FT-818 transceiver aan te sluiten. Het kan ook worden gebruikt door MAT-30 om andere Yaesu transceivers te koppelen. Deze wordt bij de tuner geleverd en hoeft niet door de gebruiker apart te worden aangeschaft. De stuurkabel is een kabel met standaard Mini DIN 8-Pin connector en is dezelfde datakabel als de MAT-30 tuner. Wanneer tuners worden gebruikt met andere transceivers, is het niet nodig om een ​​bedieningskabel aan te sluiten.

Speciale oplader aangesloten op tuner, 8,4 Volt 1,0 Ampére wordt bij de tuner geleverd en hoeft niet apart te worden aangeschaft. De oplader is ook te gebruiken in de MAT-125E tuner. Gebruik geen andere laders om op te laden, dit kan de tuners in gevaar brengen.

Voordat u de tuner na ontvangst voor de eerste keer gebruikt, moet de tuner worden opgeladen om het interne batterijbeveiligingscircuit te activeren. Tijdens het transport bevindt de tuner zich in een beschermende staat en kan hij alleen worden ingeschakeld als u hem oplaadt. U moet hetzelfde doen nadat u de batterij heeft vervangen.

Specificaties MAT-10

 • Max. 30 Watt SSB- en CW-piekvermogen, 5 Watt op PSK en digitale modi.
 • Frequentiebereik: 1,8 tot 54,0 MHz dekking
 • 16.000 herinneringen voor onmiddellijke frequenties
 • Belasting capaciteit van 5 tot 1500 ohm antenne
 • Afstemtijd: 0,1 tot 5 seconden volledig afstemmen, 0,1 seconden geheugenafstemming.
 • Kan ook worden gebruikt als een QRP tuner
 • Voor dipolen, verticals, Vees, beams, lange draad of elke coax gevoede antenne.
 • Afmetingen: L 13,8 x B 6,1 x H 2,3 cm
 • Gewicht: 300 gram

LET OP! De MAT-10 heeft een nominaal vermogen van maximaal 30 Watt. Vermogensniveaus die de specificaties aanzienlijk overschrijden, zullen uw MAT-10 zeker beschadigen of vernietigen. Houd u aan de gespecificeerde stroombeperkingen.

Inhoud verpakking

 • 1x MAT-10 antenne tuner voor Yaesu FT-817 en FT-818
 • 1 x Lader
 • 1 x Datakabel
 • 1 x Handleiding

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

MAT-10 automatische tuner Yaesu

 • Model: MAT10
 • Beschikbaarheid: Op voorraad
 • € 229,00

 • Excl. BTW: € 189,26

Gerelateerde producten

Yaesu FT-818 transceiver

Yaesu FT-818 transceiver

€ 669,00 Excl. BTW: € 552,89