SNELLE LEVERING * Indien op voorraad
Authorized dealer   |   OPRUIMING

Icom IC-GM600 GMDSS Marifoon

De IC-GM600 GMDSS marifoon is de als laatste door Icom geïntroduceerde Wheelmark (MED goedgekeurde) marifoon ter vervanging van het succesmodel de IC-GM651.

D

GMDSS VHF zendontvanger met klasse A DSC
De GM600 is een GMDSS (Global Maritime distress and Safety System) VHF marifoon die gebruikt kan worden als onderdeel van apparatuur voor het GMDSS-systeem, zoals vereist door SOLAS en binnenlandse regelgeving op scheepvaartgebied in veel landen. Bij installatie in combinatie met de GM800 MF/HF zendontvanger zijn de GM600 en GM800 vormt dit het ideale GMDSS-station voor VHF, MF en HF.

Voldoet aan de MED “Wheel Mark” eisen 
De GM600 voldoet aan de vereisten van Marine Equipment Directive (EU-richtlijn Maritime Apparatuur) MED 2014/90/EU betreffende de Europese eisen aan de maritieme uitrusting van zeeschepen. Hij kwam met gemak door de zware omgevingstesten en het kwaliteitsborgingsproces. De GM600 is ontworpen op betrouwbaarheid en op een langdurig en duurzaam gebruik onder de zware omstandigheden van een maritieme omgeving. In feite heeft het voorpaneel bescherming volgens IPX7 (1 m diepte onder water gedurende 30 minuten) en het achterpaneel heeft een corrosiebestendige coating.

Voldoet aan ITU-R M.493-13 DSC 
De ingebouwde DSC zorgt voor geautomatiseerde nood- en veiligheidscommunicatie. De speciale DSC watch-keeping ontvanger bewaakt ononderbroken het DSC-oproepkanaal (CH70). Een totaal van 100 MMSI-nummers voor DSC-oproep (individuele ID: 75, groep: 25) kan worden opgeslagen met een ID naam van 10 tekens. Gebruik van de DSC taakmodus biedt u een recht toe, recht aan DSC-gebruik.

DSC-taakmodus voorbeeld 
Bij het ontvangen van een DSC-oproep verschijnt er een pop-up. Door op de knop [Accept] te drukken wordt een bevestiging verstuurd naar het oproepende station.
Na het verzenden of ontvangen van een DSC-oproep, gaat de zendontvanger naar de DSC-taakmodus. Druk op de knop [Next Task] om een andere taak te selecteren. Er kunnen tot 7 taken worden opgeslagen.

4,3 inch kleuren TFT LCD-scherm met grote kijkhoek  
Het LCD-kleurenscherm van 4,3″ heeft een zeer grote kijkhoek van bijna 180 graden met letters en functiepictogrammen met een hoge resolutie. Zelfs wanneer de marifoon op het instrumentenpaneel is geïnstalleerd kan de gebruiker de display-informatie vanuit de meest uiteenlopende kijkhoeken nog duidelijk waarnemen. Het nachtmodusdisplay zorgt voor een goede leesbaarheid op plaatsen waar het donker is.

Een helder en krachtig audio 
De interne luidspreker van de GM600 verbetert de verstaanbaarheid van ontvangen oproepen. Door gebruik te maken van een nieuwe waterdichte papieren luidsprekerconus levert de luidspreker een superieure geluidskwaliteit op met een groot frequentiebereik en een vlakke frequentierespons. Bovendien levert de zendontvanger een krachtige 10 W audio bij aansluiting van een externe luidspreker.

Intuïtieve gebruikersinterface
De combinatie van het directionele toetsenblok en de softkeys zorgt voor een simpele bediening. De belangrijkste 12 functies zijn toegewezen aan softkeys (onderaan het scherm), ze worden omgeschakeld met de links- en rechtstoetsen. Het duidelijk gelabelde toetsenblok biedt eenvoudig toegang tot alle functies. Met de CH16-knop komt u via één knopdruk op kanaal 16.

Gelijkstroomomvormer PS-310 
De optionele DC-DC converter PS-310 levert een stabiele spanning van 12,6 V om de GM600 vanaf een 12 V of 24 V stroombron (afhankelijk van de uitvoering) te kunnen voeden. De PS-310 zorgt ook voor een zwevende aarding. De PS-310 beschermt de zendontvanger tegen kortstondige stroomonderbrekingen. Gebruik van de PS-310 is verplicht bij MED certificering.

En verder…
– IEC 61162-1 interface voor GNSS ontvanger
– Ondersteunt de nieuwe viercijferige maritieme kanalen* van kracht sinds 1 januari 2017Schrijf een beoordeling

Opmerking: HTML is niet vertaald!
    Slecht           Goed
Validatie

Icom IC-GM600 GMDSS Marifoon

  • Merk: Icom
  • Productcode: gm600
  • Beschikbaar: 2-3 Days
  • € 1.290,43

  • Excl. BTW: € 1.066,47